6. rész: Bevitték- kétszer.

2010.03.02. 13:54 Gardas666

 Cikk:www.beol.hu/bekes/kozelet/viharos-karsai-vizit-ujkigyoson-288087

Előzmény:http://gardas666.blog.hu/2010/03/01/5_resz_az_eroszak_i

 Bevitték- kétszer. 

L-né leült a szegényes kis viskóban és az ajándékait kezdte nézni. Számolgatta a kis pénzét, amit kapott. Még most sem akarta elhinni, hogy van, aki segített neki. A két ember, a zöldsapkás és a másik ismét megjelent. Kiabáltak és fenyegetően lépetek fel. Megijedt, mondta nem akar ő bemenni a polgármesterhez, de erősködtek, hogy be kell mennie, muszáj neki. Félt a miatt is, ha most elmegy, akkor valaki belöki az ajtót és elviszi a kétheti élelmet, amit az imént kapott. Zavarban is volt, mert se megmosdani, se felöltözni rendesen nem tudott, mert azok ketten ott voltak. 

 

A „zöld” sapkás telefonált és jött az ebédhordó kocsi. Bevitték. Elsőre azért, hogy talán jobban megijedjen és összezavarodjon. Aztán azért, hogy az MTV felvételét letiltassák vele. Bevitték, bevezették, kísérték, mint egy elítélt rabot. Nem törődtek vele, hogy beteg, éhes és szomjas, pedig elmondta egész nap nem evet és ivott semmit, rosszul érzi magát. Nem számított. Az újságírókat legalább megkínálták inni valóval, de őt nem. Pedig volt ott ásványvíz is, meg két karton pezsgő a polgármester irodába, ami lehet, hogy futotta volna talán még a villany tartozást is.

 

Vajon mi lehet azon az MTV felvételen amit, nem lehet leadni? Mi történhetett, ami nem láthat napvilágot? Vajon mi az a súlyos dolog, ami miatt meg kellett hurcolni egy szegény rokkant asszonyt? Mit rögzíthetett a kamera olyat, amit a nyilvánosság nem ismerhet meg? Persze ez már sosem derül ki. A filmet elkobozták, megsemmisítették. De azért egy másolat lehet meg maradt. Amin rajta van minden. Ki, mit mondott, tett vagy sem. 

Minden segítséget megígértek, csak írja alá az asszony, hogy megtiltja a felvétel lejátszását. És ő aláírta. Nem az ígéret miatt, nem azért. Azért, mert fáradt volt, éhes és szomjas. Zsongott a feje az egésztől. A reggeli fenyegetésektől, az elhurcolástól, a félelemtől, hogy valami rosszat tett azzal, hogy segítséget fogadott el Karsaitól. Azért, mert a „nagyok” ott cikáztak körülötte, a jegyző, a polgármester, E Gyurka. Szegény attól is összerezzen, ha a postás kicsit csúnyábban néz rá, mert nem rég megzavarta egy kóbor kutya, nincs ő szokva ilyen „tekintélyes” emberekhez. És nem volt körülötte senki, akit ismer, akiben bízik. az MSZP-s Zolit ugyan látta az ablakon keresztül, de nem mert hozzá kimenni, hisz már kétszer megtiltották neki, hogy találkozzon, beszéljen vele. 

A polgármester saját kezűleg gépelte le L-né nyilatkozatát. Azt a nyilatkozatot, amit L-né soha ki nem mondott. Neki abban a nyilatkozatban, amit kikényszerítettek tőle, hogy írja alá egyetlen szava sem volt. 

Aláírta. És innentől kezdve a média keze meg van kötve.

Talán aláírta volna, lehet a halálos ítéletét is csak szabaduljon a számára ismeretlen, félelmetes szituációból.

Ez az asszony L-né nem tett semmi rosszat. Egy bűne volt, hogy szegény sorsba került.

2210. február 18-án még is nem egészen két óra leforgása alatt meg kellett élje, hogy:

·         Az alig hat négyzetméteres bérelt viskója előtt két tagbaszakadt ember fenyegesse,

·         tiltakozása ellenére, még kétszer bevitték a polgármesteri hivatalba,

·         korlátozták a szabad mozgásában

·         aláírattak vele egy nyilatkozatot, amit ő sosem mondott

·         megzsarolta a falu első embere,

·         ráuszították a szomszédjait. 

Ezekre, ilyen aljasságra, hogy egy szegényt, egy sérült embert politikai vudu babának 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

használjanak a helyi szélsőségesek, senki sem számított. Mindenki egy dologra gondolt. Megjön a Képviselő Úr, átadja az adományt és megy mindenki a dolgára.

Végre túl van mindenen! Végre otthon van!

Igaz a szomszéd még perelt vele, hogy kellett ez neked? Szükséged volt erre?

Végre vége! Most már nyugodtan alhat. Nem kell félnie. A boltban rendezve minden, a villanyt se fogják kikötni. Istennek hála, még két hétre való hideg élelem is van. Fel lehet lélegezni egy kicsit!

A hányadtatás azonban nem ért véget. Az igazi rémségek, a szellemi és lelki kínok, csak ezután kezdődtek.

Este nyolc után jött az első telefon…

Fojt. köv…

komment

Címkék: terror karsai szegénység újkígyós

süti beállítások módosítása